Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Διατροφή και υγεία: οι θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από έλλειψη χρόνου, οδηγώντας συχνά σε λύσεις πρόχειρου φαγητού. Η κακή διατροφή είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κινδύνου για την υγεία του ανθρώπου. 
  Δεν είναι μόνο η  επιλογή πρόχειρου φαγητού που βλάπτει την υγεία, ή η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης, που οδηγούν αναπόφευκτα σε παχυσαρκία, ζάχαρο, καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες εκφυλιστικές νόσους. Η πρώτη ύλη που καταναλώνουν οι άνθρωποι είναι σε μεγάλο ποσοστό μολυσμένη με χημικές ουσίες προερχόμενες από τα φυτοφάρμακα, αυξητικές ορμόνες για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής, όπως επίσης και με ουσίες που μεγαλώνουν τη διάρκεια συντήρησης των τροφίμων ώστε να μένουν περισσότερο καιρό στα ράφια των καταστημάτων.
  Αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο, καθώς τα κρούσματα καρκίνου και εκφυλιστικών νόσων στη σύγχρονη εποχή είναι πολλαπλάσια σε σχέση με εκείνα της προβιομηχανικής, και σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται τόσο με τη στροφή στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, όσο και με την ποιότητα των πρώτων υλών που καταναλώνουμε.   

Ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Φ. Κουβάτσος θα μιλήσει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 (16:00 - 18:00) στις εκδόσεις Ars Nova για τη διατροφή, απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο:
  • Ποιες αλλαγές προέκυψαν στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου που οδήγησαν στην εμφάνιση της παχυσαρκίας; 
  • Πόσο επικίνδυνα είναι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε για την υγεία μας; 
  • Ποιες ασθένειες σχετίζονται με την κακή διατροφή; 
  • Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε; 
  • Υπάρχουν τροφές που μπορούν να δράσουν θεραπευτικά για κάποιες νόσους; 

Είσοδος Ελεύθερη

Για πληροφορίες καλέστε στο 210 3801191.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου