Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Φιλοσοφία, μεθοδολογία και τεχνικές επεμβάσεων για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς


Η έναρξη των σεμιναρίων μεταφέρεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012.



Η Ελλάδα συγκριτικά με την έκταση και τον πληθυσμό της συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότατων χωρών στον κόσμο σε αριθμό και σπουδαιότητα μνημείων. Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική μεθοδολογία και πρακτική, καθώς και η τεχνολογία έχουν επιτελέσει ουσιαστικά άλματα στο αντικείμενο της μνημειακής προστασίας. Το σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, που αντιλαμβάνονται το μνημειακό πλούτο από άλλη οπτική γωνία η καθεμία, με βασικές αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις σφαιρικού περιεχομένου, δίνοντας βαρύτητα τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική φύση του ζητήματος της προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και διευρύνοντας τους επιστημονικούς ορίζοντες των συμμετεχόντων. 


Η παρουσίαση επιλεγμένων εφαρμοσμένων παραδειγμάτων αποδεικνύει πώς οι αρχές που αναλύονται στο σεμινάριο γίνονται πραγματικότητα.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου αναφέρονται αναλυτικά εδώ.

Εισηγητής: Παναγιώτης Α. Δήμας, αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ

Κύκλος 11 δίωρων σεμιναρίων (22 ώρες)
Έναρξη: 1 Δεκεμβρίου 2012 / ώρες: 10:30 - 12:30  
Πληροφορίες - εγγραφές: 210-3801191,2

Έκπτωση 30% σε φοιτητές, ανέργους και σε άτομα που παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει κάποιο άλλο σεμινάριο των εκδόσεων. Έκπτωση 25% σε περίπτωση εξόφλησης όλου του κύκλου με την εγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου